Frimærkeklubben / Program forår 2020

Program forår 2020

Klubmøderne finder sted i SENIORHUSET, Merkurs Plads 8, 4800 Nykøbing F.
Vi har det bagerste mødelokale.
 
Mødeaftenerne afvikles sædvanligvis sådan:
19.00 - 19.30: Bytte indenfor aftenens samle/bytteområde, socialt samvær.
19.30 - ca. 22.00: Informationer fra bestyrelsen. Herefter præsenteres aftenens tema.
GÆSTER ER ALTID VELKOMNE!
 
HUSK at medbringe materiale til de små hyggelige auktioner på mødeaftenerne!
 
 
 
7. januar:
GODT NYTÅR.
SÆSONSTART FORÅR 2020.
Velkommen tilbage fra vinterpausen!
Vi glæder os til at høre om du fik frimærker, breve eller postkort til din samling under juletræet, eller måske måtte sørge for det selv!
Start af pointspil.
 
 
21. januar:
HYG OG BYT!
 
 
4. februar:
QUIZ.
OBS! Flemming Ruder kan desværre alligevel ikke stå for quizzen i aften, han rekreerer efter en større op., og vi ønsker ham god og hurtig bedring!
Stig Jacobsen har lovet at springe ind som reserve-Quizzmaster, tak for det!
 
 
18. februar:
POLITI.
Ole Lygum deler ud af sin store viden om dansk politi, deres uniformer og effekter - det bliver selvfølgelig en morderlig fængslende aften,
 
 
 
3. marts:
DET DANSKE RIGES STORHED OG FALD - 1864.
Stig Jacobsen har været i postkort- og frimærkesamlingen samt historiebøgerne og sammenfatter og beskriver konsekvenserne af Rigets kollaps i 1864.
 
 
 
17. marts: AFLYST
AUKTION.
Tag jeres overskudsmateriale med...
Stig Jacobsen svinger hammeren, og tæller til Første - Anden - Tredje!!
Så det er altså i aften du slæber det med du ikke selv kan bruge.
 
 
 
31. marts: AFLYST
FØR SAMLERMESSEN.
 
 
5. april 9-15:
NYKØBING F. FRIMÆRKEKLUB
DANMARKS STØRSTE SAMLERMESSE 2020
i Nykøbing F. Hallerne.
 
AFLYST
PGA CORONA-VIRUS UDVIKLINGEN 
 
 
 
14. april: AFLYST
POSTKORT DER GJORDE INDTRYK.
Palle H Petersen og Kirsten Andersen viser en række postkort der gjorde indtryk, kort fra deres store samling som de ikke har vist os før.
 
 
 
28. april: AFLYST
SÆSONAFSLUTNING.
Klubben er gavmild vært med lidt godt til ganen og maven.
Vi aflyser vores traditionelle sæsonafslutning allerede nu, men gennemfører denne sædvanligvis hyggelige aften som første mødeaften i efterårssæsonen!
SE NEDENFOR!!
 
 
 
GOD SOMMER - OG HOLD AFSTAND!
 
 
SÆSONSTART EFTERÅR 2020
Sæt kryds i kalenderen!!
 
1. september:
Klubben er gavmild vært med lidt godt til ganen og maven.
 
 
 
 
 
 
Månedens postkort
 
JULI

Mange har taget konsekvensen af usikre rejseprognoser for en sommerferie til udlandet, og besluttet at blive hjemme og holde den i Danmark og selvfølgelig også her i vort dejlige område!

Månedens postkort viser, som i juni, flere gamle sommerpostkort fra Falster: Hvad laver vi så når vejret bliver godt? Udflugter med familien, leger, dyrker sport alene eller sammen med andre, eller tilbringer måske et par fornøjelige timer i selskab med skuespillere og sangere i den lokale sommerrevy?

1) Restaurationen og Musikpavillonen i Vesterskoven, lå i begyndelsen af 1900 tallet næsten på landet, med en god gåtur fra Nykøbings bebyggede bymidte, og var i mange mange år et yndet udflugtsmål for et godt måltid mad, en sjus, sodavand til børnene, eller en kop kaffe med boller ved den store udenddørs servering.
På musikpavillonens tidstypiske store buede scene spillede et stort orkester med herrer i høje hatte og stive knækflipper.
Kortet her ser ud til at være familiebesøg til en musiker ved bordet tæt på scenen. Kortet er fra ca ca 1910.
Senere blev der bygget nyt Vandrerhjem på stedet.

2) Gyngerne i Vesterskoven, beliggende skråt overfor restaurationen og musikpavillonen, ophængt i de store egetræer på engarealet ned mod broen over Tingsted Å. En herlig legeplads når der gik for mange sjusser i de voksne. Postkortet er sendt i 1908.

3) Zoologisk Have, beliggende på samme side som gyngerne, var i 1940-50erne populær og velbesøgt bl.a. pga. Børnecirkus med lokale talenter, samt opvisninger med diverse smådyr, som her hvor Chimpansen “Bobby” både spiser og kører på cykel. Det gik vist ikke idag! Kortet er sendt 5.7.1940.

4) SPORT og KROPSBEVISTHED betyder at fitnesscentrene og den individuelle træning står for døren, også om sommeren!
Jørgen Peter Müller, eller J. P. MÜLLER (1866-1938) født i Adserballe, men opvokset i Nykøbing og hædret som bysbarn med en flot skulptur i 1905 der i dag kan beundres på SLOTSBRYGGEN. Som gymnastikpædagog, sundhedsapostel og forfatter til verdensbestselleren “MIT SYSTEM”, gjorde han sin egen træning af en perfekt krop til eksemplet på den bevidste kropskultur! Wikipedia.
Postkortet er fra ca 1903-04.

5) Hvor mange om sommeren træner alene, er “SMEDEHOLDET”, et eksempel på når holdsport giver resultater i den eksklusive topklasse. Nykøbing F. Roklubs mandskab repræsenterede Danmark ved De Olympiske Lege i stockholm i 1912, og hjembragte det OLYMPISKE GULD!
Kortet er sendt 27.9.1912.

6) Om aftenen i sommeren 1912 valfartede Nykøbings borgere for første gang til byens Sommerrevy på Teatret i Industribygningen. Direktør og skuespiller var Ove Bassøe med Fru Maria, som ses som nr 2 og 3 yderst til højre, og det synes at være Liva Weel i politiuniform på venstre side. Kulissen er velkendt: Palæbygningen (Nordea),
W. Kihls Materialhandel til højre (Burger),
og til venstre Nykøbing F. Smørforsyning (Taskehuset).

7) Og i 1930 var Direktionen sikkert i hænderne på den navnkundige diva Gerda Christoffersen, som havde bl.a skuespillerne Frantz Stybe, Erika Voigt og Duval Mols, her på postkortet, med på scenen. Kortet er sendt 24.7.1930.
 
Klik på billederne hvis du vil se en større udgave.
 
© nykfrim.dk